simple and intuitive use
tablet

Gorenje HomeCHEF. Pečica, polna znanja..

TABLIČNI RAČUNALNIK, KUHARSKA KNJIGA IN PEČICA V ENEM

Preprosto. Učinkovito. Inovativno. Vrhunska Gorenjeva pečica z edinstvenim načinom upravljanja HomeCHEF in izjemno učinkovitostjo prinaša v moderne kuhinje igrivost zabavne elektronike, s katero zlahka dosežemo vrhunske rezultate pečenja.

homechef

Slikovito predstavljene jedi, vključno z recepti ter načini pečenja omogočajo preprosto izbiro nastavitev zgolj z drsenjem prsta po ekranu. Vse korake pečenja, ki so predlagani v receptu, lahko povsem preprosto nastavite že pred peko, med peko pa se lahko popolnoma posvetite pripravi ostalih jedi in pogrinjkov ter seveda vašim gostom. S tako domišljeno nadgradnjo funkcij pomeni inovativno upravljanje HomeCHEF razvojni preskok v elektronskem upravljanju pečic na dotik in resnično inovacijo. HomeCHEF je tablični računalnik, kuharska knjiga in pečica v enem.

Večkrat nagrajeno inovativno upravljanje

Edinstveno in na moč enostavno upravljanje na dotik s pomočjo velikega, barvnega, interaktivnega TFT zaslona, ki so ga razvili Gorenjevi strokovnjaki, tudi v svetovnem merilu predstavlja najnaprednejši način upravljanja pečic doslej. Privlačno računalniško krmiljenje zagotavlja izjemne rezultate peke tako začetnikom kot profesionalnim mojstrom. To izjemno inovacijo sta opazili in nagradili tudi mednarodni strokovni žiriji mednarodnih nagrad red dot Design Award 2011 in Plus X Awards 2011, v Sloveniji pa je bila inovativnost Gorenjevih razvojnikov in oblikovalcev Gorenje Design Studia nagrajena na Mesecu oblikovanja z nagrado Oblikovanje leta. Red dot Design Award 2011.

Zahtevna tehnologija in preprosto upravljanje za vrhunske rezultate pečenja

Gorenje je prvo na svetu uvedlo upravljanje gospodinjskih aparatov z dotikom, s svetovno inovacijo HomeCHEF pa presega meje zgolj preprostega upravljanja, razumljivosti in zanesljivih rezultatov. Vsebine so pregledne in enostavno razumljive. Zaslon je zaščiten s steklom in v glavnem meniju prikazuje datum in čas ter dopušča nastavitve v kar 30 različnih jezikih. Iz glavnega menija dostopate do osnovnega menija s 4 različnimi načini izbire ustreznega programa za pripravo jedi: SIMPLEbake, AUTObake, PRObake, STEPbake, MYbake in EXTRA za upravljanje ostalih funkcije pečice.

Izvirna inovacija STEPbake za kuhinjske mojstre

homechef

Izvirno domišljeno pečenje v korakih STEPbake predstavlja nov način klasične peke. S pomočjo predprogramiranih korakov peke (izbrana temperatura, nastavitev grel, ventilacijsko pečenje, gratiniranje) je odslej tudi peka najzahtevnejših jedi popolnoma preprosta. Številne jedi namreč med samim pečenjem zahtevajo spremembo temperature, uporabo različne kombinacije grel ter časovno prilagajanje posameznih korakov pečenja. Z revolucionarno funkcijo STEPbake lahko za pripravo želene jedi že pred pričetkom peke nastavite do tri vmesne spremembe načina peke in le še počakate na rezultat, za katerim stoji vaš HomeCHEF. Če ste se doslej z negotovostjo lotevali jedi v pečici, boste odslej suvereno pekli prav vse vrste jedi, če ste bili pri tem že doslej odlični, boste odslej blesteli. Le nekaj dotikov sličic na ekranu in že se peče. Z zvočnim signalom vas pečica opozori tudi na konec peke, tako da se vi lahko popolnoma posvetite pripravi ostalih jedi in pogrinjkov ter seveda vašim gostom.
HomeCHEF temelji na sodobnem konceptu upravljanja, ki je blizu današnjemu uporabniku, ki v hitrem tempu življenja tudi v kuhinji prisega na poenostavljene in avtomatizirane izbire programov, ki še dodatno olajšajo kuho in peko, prihranijo čas in brskanje po kuharskih knjigah.

Pester nabor jedi in načinov peke

Glavni meni, ki ga aktiviramo z dotikom ekrana, nam ponuja izbiro 4 različnih programov za peko: SIMPLEbake, AUTObake, PRObake, STEPbake, MYbake in EXTRA za upravljanje ostalih funkcij pečice, kot so odtaljevanje, pogrevanje, pogrevanje krožnikov in čiščenje.

SIMPLEbake je najkrajša pot do vaših priljubljenih jedi, saj omogoča izbor med 9 fotografijami najpogosteje pripravljenih jedi (pizza, ribe in druge vrste mesa, zelenjava, pečen krompir, kruh, sladice), ki se pokažejo na interaktivnem barvnem zaslonu. Ko izberete želeno, program samodejno nastavi ustrezna grela, čas pečenja in prikaže, na kateri nivo je treba vstaviti pekač.

homechef

AUTObake ponuja že shranjene optimalne nastavitve za 65 jedi v logično razvrščenih kategorijah. Izberete skupino jedi (npr. meso, zelenjavo, narastke ali pecivo) in znotraj skupine nato želeno jed. Program povpraša po približni količini oziroma teži, želeni stopnji zapečenosti in glede na izbrane parametre peke določi čas zaključka peke. Glede na to prilagodi nastavitve in zagotovi, da je jed okusno pripravljena in seveda ravno prav pečena.

homechef

PRObake je klasični način peke za izkušene kuharske mojstre oziroma tiste, ki so vajeni priprave jedi v pečici in že sami vedo, kateri so pravi parametri peke za posamezne jedi. V povezavi s patentirano novostjo koračnega pečenja STEPbake program namreč omogoča izbiro načina peke in individualno določanje vseh parametrov (temperatura, nastavitev grel, čas peke). Tako tudi izkušeni ljubiteljski kuharji pridejo na svoj račun in ob vseh sodobnih izbirah uživajo v svoji ustvarjalni svobodi.

The MYbake omogoča urejanje lastne kuharske knjižice z do 150 različnimi jedmi na osnovi izbora prednastavljenih receptur in s shranjevanjem lastnih kombinacij načinov peke. Spominski program ponuja 10 kategorij hrane, kot so npr. meso, ribe in školjke, zelenjava, kruh, ipd. Znotraj vsake kategorije lahko shranite do 15 receptov in postopkov, ki jih lahko kadarkoli ponovno prikličete in znova aktivirate.

HomeCHEF, večsistemska pečica

Pečica Gorenje BO9950AX je večsistemska pečica, ki jo odlikuje tudi inovativna HomeMADE® oblika notranjosti, ki z učinkovito nivojsko nastavitvijo grel ter številnimi uporabniškimi funkcijami omogoča vrhunske učinke peke. Odlikuje jo tudi velika prostornina (65 l) ter velika površina za peko (širina 46 cm), saj velja za eno največjih na trgu. Kljub veliki prostornini se pečica uvršča v energijski razred A-20%, kar pomeni, da za svoje delovanje porabi 20 odstotkov manj energije kot je standard za razred A.

Gorenje HomeCHEF BO9950AX

border bottom
gorenje

Najvišje priznanje za inovativno upravljanje

UPRAVLJALNI MODUL Gorenje HomeCHEF NAGRAJEN Z RED DOT

Gorenje je za inovativni upravljalni modul pečic HomeCHEF prejelo nagrado ugledne mednarodne oblikovalske nagrade Red Dot Design Awards 2011. Strokovno žirijo je produkt prepričal z dobro premišljenimi rešitvami detajlov. Nagrajeni elektronski upravljalni modul z velikim barvnim zaslonom predstavlja najnaprednejše elektronsko upravljanje pečic na dotik doslej in pomeni pomemben premik v razvoju upravljanja gospodinjskih aparatov. Gre za kompleksno inovacijo, ki je prevedena v zares preprosto uporabo in privlačno obliko, pod katero so se podpisali v Gorenje Design Studiu.

red dot

Gorenjev upravljalni modul HomeCHEF omogoča uporabniku pri upravljanju pečice podobne izkušnje kot priljubljeni izdelki zabavne elektronike. Uporabnik z dotikom barvnega ekrana vstopi v glavni meni, nato pa z logičnimi zaporednimi dotiki barvnih slik in ikon izbira med različnimi programi in funkcijami peke. Nagrajene inovativne pečice z upravljalnim modulom HomeCHEF je Gorenje na izbrane trge začelo uvajati že v letu 2011, po uspešni predstavitvi na sejmu IFA v Berlinu.

oven display black

Nagrajeni upravljalni modul je v celoti rezultat Gorenjevega lastnega razvoja in oblikovanja. Matevž Popič in Lidija Pritržnik iz Gorenje Design Studia (GDS) poudarjata, da je bila ključna usmeritev pri oblikovanju modula enostavna in intuitivna uporaba pečice. Lidija Pritržnik, kreativna direktorica GDS: »Oblikovali smo koncept upravljanja, ki je primeren za različne tipe uporabnikov. Kompleksno tehnologijo smo uspeli prevesti v uporabniku prijazno do te mere, da jo lahko uporabljajo tako tisti z malo ali nič kuharskega znanja, kot tisti, ki se želijo približati kuharskim mojstrom.« Matevž Popič, oblikovalec: »Upravljalni modul HomeCHEF omogoča hitrejše odločanje in izbiranje jedi. Pregled nad vsebino je jasen, receptom so dodani teksti z razlago določene funkcije, ki nadomestijo klasična navodila o uporabi produkta. Poudarek je na enostavnem spreminjanju že obstoječih in kreiranju novih, lastnih receptov. Velik nabor barvnih kombinacij modula omogoča personaliziranje videza ekrana po želji uporabnika.«

oven display black front

Upravljalni modul HomeCHEF uporablja za svoje delovanje zelo zmogljiv mikrokrmilnik, ki deluje kot samostojen računalnik. Skrbno domišljeno strojno opremo podpira v Gorenju razvit operacijski sistem, ki uporabnikom omogoča bolj odzivno, hitrejše in uporabniku prijazno delovanje. Andrej Kaiser, razvojni inženir in avtor programske opreme nagrajenega modula: »Ideja o direktnem upravljanju gospodinjskih aparatov na dotik na barvnem zaslonu z gibljivo sliko je bila v Gorenju prisotna že v času uvajanj prvih ekranov na dotik, a se je še nekaj let nazaj zdela iz tehničnih in stroškovnih vidikov neizvedljiva. Danes dokazujemo, da smo pri razvoju upravljanja aparatov ponovno prvi v panogi.«

border bottom